Ortopedica

Izrada i održavanje

Naši ulošci izrađuju se ručno te su individualno prilagođeni svakom pojedinom stopalu. Posebna pažnja posvećena je korektivnim funkcijama zbog čega su naši ulošci dizajnirani na način da omogućavaju individualnu ugradnju svih potrebnih korektivnih elemenata.

Zadovoljni pacijenti

Nošenjem ortopedskih uložaka postiže se fiziološki neutralan položaj stopala kojim se ono postavlja u položaj koji osigurava ravnomjernu raspodjelu opterećenja.

Nošenje anatomski prilagođenih uložaka aktiviraju se mišići i tetive stopala i potkoljenice.

> 100.000

zadovoljnih korisnika

Česta pitanja

Kako se održava uložak
Ulošci se pravilno stavljaju u cipelu otraga do ruba na peti kako bi ugrađeni korektivni elementi pri hodanju na adekvatan način podupirali stopalo. Održavanje je jednostavno, a svodi se na redovito provjetravanje i čišćenje vlažnom, mekom tkaninom. Uloške treba nositi svakodnevno. Nošenje uložaka zahtijeva privikavanje, pa ih u početku treba koristiti u kraćim periodima, po sat do dva dnevno, te postepeno produljivati njihovo korištenje, sve dok se stopala ne naviknu te nošenje postane ugodno.
Kako se uzima otisak
Da bi uložak za obuću mogao biti individualno prilagođen svakom pojedinom stopalu potrebno je „snimiti“ stopalo. To se provodi kompjutorskom analizom, korištenjem spužvaste pjene ili korištenjem plantografa kojim se dobiva tinteni otisak ili plantogram. Ukoliko se ulošci koriste u korektivne svrhe potrebno je nalazom liječnika utvrditi kliničku sliku i postaviti dijagnozu, uz obavezno praćenje napretka svakih 6-12 mjeseci. „Snimak“ stopala moguće je obaviti u našem salonu uz prethodnu najavu ili u nekoj od naših brojnih preventivnih akcija.